Официално потвърдено: Новак Джокович ще участва на Аустрелиън Оупън!

от в 09:51 на 08.12.2021
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми през последните седмици бе свързана с участието на Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия предвид факта, че само ваксинираните състезатели ще бъдат допуснати да участват в надпреварата. Световният №1 на няколко пъти гласно заяви позицията си против ваксините и в продължение на седмици отказваше да даде точен отговор дали възнамерява да си постави ваксина, или ще пропусне първия "мейджър" за годината.

През днешния ден обаче излязоха списъците с тенисисти, заявили участие за Аустрелиън Оупън, и името на Джокович фигурира там. Това означава, че сърбинът все пак е решил да се ваксинира и през януари ще пътува за Австралия, като преди Откритото първенство на Австралия ще се включи и в ATP Cup заедно с отбора на Сърбия.

Ноле ще преследва десета титла в Мелбърн, както и рекорден 21-ви трофей от Големия шлем, с който би излязъл като едноличен лидер на върха в класацията за най-много "мейджър" титли, където в момента си поделя водачеството с Роджър Федерер и Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално потвърдено: Новак Джокович ще участва на Аустрелиън Оупън! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook