Огромен скандал в тениса: Двама играчи от топ 50 бяха уличени в уреждане на мачове

от в 09:17 на 11.07.2022
Калоян Соколов

Преди няколко месеца стана обществено достояние, че треньорът Игор Яцик е бил задържан от френската полиция по време на Ролан Гарос. Това се е случило поради показанията на тенисистките Албина Хабибулина и Ксения Палкина, които в момента са със спрени права заради уреждане на мачове, а състезателките признах как именно Яцик е стоял зад цялата схема.

Беларуският специалист е добре познато име в занаята, като именно той е причината за невероятния възход на Аслан Карацев през миналия сезон. Двамата спечелиха заедно титлата в Дубай, а преди това се поздравиха с достигане до полуфиналите на Аустрелиън Оупън. Изведнъж резултатите на Карацев спаднаха изключително рязко и се стигна до раздяла между двамата. Впоследствие пък до голяма степен нещата се повториха при сътрудничеството на Яцик с Николоз Басилашвили и очевидно не става въпрос за случайно стечение на обстоятелствата.

Журналистът Яник Шнайдер проведе специално разследване за "черното тото" в тенис, от което става ясно как Карацев и Басилашвили са участвали в общо три двубоя, при които е имало огромно движение на коефициентите и въпросните мачове дори са обект на подозрение от страна на водещите тенис органи. Още по-любопитното е, че единият случай датира от миналогодишния Уимбълдън.

Шнайдер дори провежда интервю с популярен източноевропейски треньор, които пожелава да остане анонимен, но не спестява нищо по адрес на колегата си от Беларус:

"Яцик от години се занимава с уреждане на мачове. Винаги е работел с тенисисти, които са участвали в подобна дейност. Постоянно пътува с големи суми по турнирите и търси млади играчи с финансови или ментални проблеми. Тенисисти, които може да склони с пари. Той работеше отблизо с Карацев и Басилашвили. Наблюдаваше ги с години. И двамата са невероятно талантливи, но преди имаха трудности от финансов характер. Всеки от тях прояви сериозно непостоянство в даден етап от кариерата си, което доведе до сериозен спад в тяхното класиране и тогава веднага бяха потърсени от него" - твърди източникът на разследващото лице.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Огромен скандал в тениса: Двама играчи от топ 50 бяха уличени в уреждане на мачове Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | игор яцик | любопитно | николоз басилашвили

Коментари





Следвайте ни в Facebook