Олга Данилович ще работи с бившия треньор на Агниешка Радванска

от в 10:37 на 30.12.2019
Павел Димитров

Изгряващата сръбска звезда Олга Данилович е наела Томаш Викторовски в своя екип. В различни периоди от кариерата си Викторовски е работил като треньор в Полската тенис асоциация, бил е капитан на полския отбор във Фед Къп. Част е и от екипа на Ага Радванска, когато тя печели финалите на WTA. Томаш си взе почивка от тура след края на съвместната си работа с Радванска, но сега се присъедини към отбора на Данилович.

Сръбкинята спечели титлата в Москва през 2018 г. и проби в топ 100 на световната ранглиста. Олга печели и първата си титла на двойки в Ташкент през същата година. След това обаче последва спад в играта й и отпадане от топ 300. През 2019 г. Данилович успя да се изкачи обратно до №189. Белградчанката може да се похвали и с 5 ITF титли в кариерата си. Победата й в Москва пък я превърна в първия играч, роден през 2000 г., спечелил титлата на WTA.

Говорейки за Викторовски, Данилович коментира: "Той разбира моята игра и моите нужди на корта, което е най-важното за мен. Освен това той е треньор, който обича агресивната игра и в този смисъл си пасваме чудесно."

В миналото Данилович е работила с бившия световен №2 Алекс Кореча, Петър Попович, Хуан Лизаритури, Денис Бейтулахи и Татяна Йечменица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олга Данилович ще работи с бившия треньор на Агниешка Радванска Павел Димитров
Теми:  
агниешка радванска | олга данилович | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook