Олимпийският сребърен медалист е аут още на старта на US Open!

от в 21:55 на 31.08.2021
Георги Евстатиев

Лойд Харис сътвори сензацията на първия кръг на US Open. По-ниско ранкираният състезател се справи със съпротивата на Карен Хачанов в пет сета - 6:4 1:6 4:6 6:3 6:2.  Това е втора среща между двамата, но предишната е чак от 2016 г. Двамата предложиха много равностоен мач, в който победител можеше да бъде всеки един от тях. Харис обаче показа по-здрави нерви в решителните моменти, което му осигури сблъсък с американеца Ернесто Ескобедо.

В началните минути на първия сет и двамата играчи показаха високо ниво на начален удар и убедително взимаха сервис геймовете си. В седмия гейм обаче Харис показа хладнокръвна игра от основната линия, като в повечето случаи принуждаваше Хачанов да греши, и успя да измъкне подаването на съперника. Това се оказа достатъчно за южноафриканеца, който нямаше никакви проблеми да затвори откриващата част в своя полза.

Малко по-позитивно започна втория сет за руснака. Световният №28 лесно печелеше геймовете, в които сервира, а същевременно караше противника да се труди за всяка точка. Логичното, с оглед представянето на тенисистите, се случи при 2:1, когато Хачанов успя да постигне така важния пробив. Това сякаш обезкуражи Харис и 24-годишният играч не взе и гейм до края на частта.

Заемащият 46-а позиция в световната ранглиста възстанови ритъма си на старта на третия сет и не позволяваше на Карен да се откъсне в резултата. Хачанов все пак проби подаването на Харис, но южноафриканецът направи моментален рибрейк. Нещата продължиха да се движат гейм за гейм, но при 4:4 руснакът проби, което се оказа решаващо за изхода на частта. 

В четвъртия сет играчите демонстрираха най-доброто, на което са способни. Дългите разигравания преобладаваха, а първият пробив отиде на сметката на Харис за 5:3. Преди това обаче Хачанов падна лошо, което най-вероятно оказа влияние на представянето му докрая на мача. В решителния пети сет Харис диктуваше случващото се на корта, не позволи на руснака да разгърне играта си и закономерно се поздрави с крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олимпийският сребърен медалист е аут още на старта на US Open! Георги Евстатиев
Теми:  
atp | us open | карен хачанов | лойд харис

Коментари





Следвайте ни в Facebook