Опелка надви Шаповалов за пръв път в своята кариера и си осигури среща с Надал!

от в 03:42 на 15.03.2022
Калоян Соколов

Райли Опелка никога досега не беше побеждавал Денис Шаповалов през своята кариера и изглеждаше, че сценарият отново ще се повтори, имайки предвид много силния старт на канадеца в двубоя, само че местният представител демонстрира характер и извоюва впечатляващ обрат, за да се наложи с 6:7(5) 6:4 6:4 и по този начин си осигури среща с Рафаел Надал в следващия етап на надпреварата в Индиън Уелс.

Срещата се развиваше според очакванията и двамата състезатели печелеха с лекота своите подавания, макар че шансовете за пробив не липсваха. Никой от тях обаче не съумя да материализира тези възможности и се стигна до развръзка в тайбрек, където левичарят осъществи висок брой уинъри и дръпна решително с два мини брейка аванс, което се оказа напълно достатъчно за успех в откриващия сет.

Втората част също започна с надмощие на Шаповалов, чиито агресивно ретури му позволиха да застраши началния удар на опонента, но Опелка умело си послужи със своя кик сервис и изпрати няколко топки, които отскачаха с огромна височина от корта и оставяха канадеца без шанс. Самият световен 13 пък се пропука още в третия гейм и повече връщане за него обратно в резултата нямаше, защото любимецът на публиката пласираше с лекота директни точки от първото си подаване и така победителят щеше да бъде определено в решителен сет.

Там американецът показа най-доброто си придвижване от началото на сблъсъка и често впечатляваше чрез превъзходни минаващи удари. Шаповалов пък изглеждаше все по-нервен и видимо губеше търпение, а това му изигра много лоша шега и на практика го остави без шансове за преследване на крайния успех, който отиде в актива на 211-сантиметровия играч.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка надви Шаповалов за пръв път в своята кариера и си осигури среща с Надал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | индиън уелс | интервюта | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook