Опелка с остри критики към ATP: Срамота е това, което правят, но не се изненадвам

от в 17:23 на 10.12.2021
Мирела Николова

Случаят с изчезването на Пен Шуай се превърна в една от най-актуалните теми през последния един месец, след като китайката обвини бившия вицепремиер на страната си в сексуален тормоз. Впоследствие редица големи имена се обявиха в подкрепа на Шуай, а освен това въпросът за нейната безопасност предизвика и действие на WTA, които взеха решение да прекратят изцяло взаимоотношенията си с Китай, отменяйки всички събития в страната от календара при жените. По-късно ITF последваха примера им и също оттеглиха надпреварите си от азиатската страна и в момента само АТР не са подкрепили своеобразния бойкот на турнири в Китай. 

Това предизвика гнева на световния №26 Райли Опелка, който не спести критиките си и изрази гласно своята позиция посредством профила си в Twitter:

"Всички прекъснаха отношенията си с Китай, само АТР все още не взима мерки. Това, което се случва в момента, е срамота, но не съм никак изненадан. Още по-притеснително и разочароващо е, че при положение че всички тенисисти са солидарни, защо Асоциацията не дава необходимата гласност около ситуацията в Китай? Има само два възможни отговора на този въпрос - или Съветът на играчите и Бордът на директорите не се изслушват, или са съучастници", написа американецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка с остри критики към ATP: Срамота е това, което правят, но не се изненадвам Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | пен шуай | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook