Опитът надви младостта: Феноменален Мъри сломи Синер в мач шедьовър в Стокхолм!

от в 20:31 на 10.11.2021
Мирела Николова

Анди Мъри продължава да впечатлява с играта си пред последните месеци и след като наскоро се поздрави с престижна победа над Хуберт Хуркач, днес бившият лидер в ранглистата постигна втори успех над представител на челната десетка в лицето на Яник Синер. Двубоят бе на изключително високо ниво от първата до последната точка, но в крайна сметка опитът надви младостта със 7:6(4) 673 и Мъри си гарантира място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще срещне Томи Пол.

Още от началото на срещата Синер изпращаше всеки свой удар в противниковата половина с максимална скорост, но британецът съумяваше да устои на натиска на опонента благодарение на блестящите си качества в дефанзивен план. Двамата състезатели предлагаха множество първокачествени разигравания и се стремяха да разнообразяват играта, поради което често можехме да видим някого в близост до мрежата. Началният им удар също функционираше по безпогрешен начин, държейки ги далеч от неприятности, като единствената възможност за пробив в хода на целия откриващ сет дойде в седмия гейм, когато подаването на Мъри бе застрашено, но сервисът му моментално се притече и опасността бе елиминирана.

Съвсем резонно развръзката на тази толкова оспорвана и равностойна част дойде в тайбрек, където британецът бе по-стабилният от двамата, а двойна грешка на Яник съвсем наклони везните в полза на трикратния шампион от Шлема, който скоро се сдоби с предимство в общия резултат.

Вторият стартира с трудни геймове за сервиращите, като италианецът дори бе изправен пред брейкбол още в първото си подаване, но все пак успя да се мобилизира и да се спаси. Това обаче се оказа просто отлагане на неизбежното, тъй като Мъри успешно дочакваше пропуск от ракетата на младока и още в следващия сервис гейм на опонента британецът достигна до цели три поредни възможности за брейк, втората от които бе материализирана - 3:1.

Проблемите на начален удар за Синер продължиха и в седмия гейм подаването му отново бе поставено под напрежение, след като трикратният шампион от Шлема получи два шанса за дублиране на преднината си, но в крайна сметка тийнейджърът показа характер и остана близо до опонента си в резултата, ала не за дълго. Съвсем скоро Мъри достигна до нов брейкбол, който вече имаше цената и на мачбол. Бившият водач в класацията на АТР не се поколеба и след поредната грешка от страна на Синер сложи точка на двубоя в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опитът надви младостта: Феноменален Мъри сломи Синер в мач шедьовър в Стокхолм! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | стокхолм | тенис турнир в стокхолм | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook