Опитът срещу младостта: Серина и Андрееску в спор за трофея на US Open

от в 08:32 на 07.09.2019
Калоян Пламенов

Днес не преди 23:00 часа българско време една срещу друга на корт "Артър Аш" ще се изправят Серина Уилямс и младата канадка Бианка Андрееску в директен спор за трофея от US Open. 

Двете до момента имат една среща помежду си, която бе на финала в Торонто преди броени седмици. Тогава канадката поведе с 3:1 гейма в първия сет и нейната противничка бе принудена да се откаже заради контузия.

Този финал е 10-и за Уилямс в домакинския турнир, а освен това тя има на сметката си и внушителната бройка от 23 титли, от "Големия шлем".

Американката обаче не е печелила турнир от 2017 година и е повече от гладна за подобно отличие. Това ще бъде и първата титла след раждането на нейната дъщеря Олимпия заради която американката не игра дълго време тенис, за да се възстанови след тежката бременност.

Разликата в годините между двете е внушителна и Уилямс на практика е почти двойно по-голяма от Бианка - 37 години срещу едва 18. 

Пътят до финала за Серина премина през Шарапова, Макнали, Мухова, Мартич, Ван и Свитолина, докато младата канадка бе принудена да се справи с Волинец, Флипкенс, Вожняцки, Таунсенд, Мертенс и Бенчич.

Като цяло очакванията са да се получи един доста интересен мач между двете състезателки. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове



Оцени тази статия:
Опитът срещу младостта: Серина и Андрееску в спор за трофея на US Open Калоян Пламенов
Теми:  
us open | бианка андрееску | открито първенство на сащ | серина уилямс | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook