Организаторите на Уимбълдън за провеждането на турнира през 2021: Това е най-големият приоритет

от в 14:26 на 16.10.2020
Анисия Стоева

Организаторите плануват провеждането на Уимбълдън през 2021! Не успяхме да се насладим на Шампионата тази година, тъй като не се състоя заради пандемията. Отговорните лица не искат да пропуснат шанса този път и вярват, че в колаборация с властите, Уимбълдън 2021 ще се проведе безпроблемно. Управителите наскоро открехнаха завесата към възможните сценарии. Eто ги и трите варианта:

Пълен капацитет с публика, частичен капацитет с публика или затворени врати, зависещи от различните обстоятелства и агенции. От AELTC (All England Lawn Tennis and Croquet Club) работят с правителството за справянето с различните предизвикателства, породени от пандемията: ,,Посрещането на Шампионата през 2021г. е най-големият ни приоритет. Участваме активно в планирането на възможните сценарии, за да постигнем тази цел. Осъзнаваме колко важни са общностите на играчите за осигуряването на защитен от COVID турнир"- каза Сали Болтън- главен изпълнителен директор на AELTC. AELTC със сигурност искат събитието да се проведе, тъй като с успеха на US Open 2020 и Ролан Гарос 2020 тази година, те не искат да изостават.

Джейми Бейкър- бивш номер 2, също се присъедини към Сали Болтън. Той ще служи като ръководител на професионалния тенис и турнирен директор. На Бейкър е възложена задачата да се ангажира с общностите на играчите- ATP, WTA и ITF. AELTC също обяви, че Rolex ще продължи партньорството си с Шампионата. Той също така приветства Sipsmith, който ще бъде новият официален джин на надпреварата. От друга страна, официалните права за хазартните игри все още са на IMG Arena и Stats Perform. AELTC актуализира състоянието на тяхната социална дейност в тези трудни времена. Заявиха, че до момента са дарили 750 000 паунда на благотворителни и обществени организации. Органът осигури и 30 000 кърпи на нуждаещите се.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Организаторите на Уимбълдън за провеждането на турнира през 2021: Това е най-големият приоритет Анисия Стоева
Теми:  
уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook