Осака изнесе пореден силен двубой и триумфира за втори път с титлата в Мелбърн!

от в 11:35 на 20.02.2021
Калоян Соколов

Наоми Осака все повече започва да дава заявки да се превърне в истински властелин на женския тенис, след като спечели своята четвърта титла от Големия Шлем. Днес японката срази Дженифър Брейди с 6:4 6:3 на финала на Откритото първенство на Австралия и по този начин триумфира с купата в Мелбърн за втори път през последните три години.

Световната номер 3 започна вихрено двубоя и бързо се откъсна напред с 3:1 гейма, но американката постепенно се отърси от напрежението, което я беше сковало при дебютното й участие на финал от Големия шлем и започна да показва играта, която я беше извела до последния сблъсък в турнира. Така Брейди изравни резултата, като дори имаше точка за пробив при 4:4, само че Осака я отрази с безкомпромисен форхенд по диагонала и впоследствие се възползва от няколко леки неточности на съперничката си, за да спечели откриващата част.

Това сякаш беше разковничето в двубоя, тъй като фаворитката се отпусна максимално, докато поставената под номер 24 изглежда все още мислеше за пропуснатите възможности и постоянно форсираше ситуацията на корта, а грешките не спираха да се множат от нейната ракета. Трикратната шампионка от Шлема пък изглеждаше изключително спокойно и скоро имаше аванс от 4:0 във втория сет, ала Брейди не се отказа и върна един от пробивите, с които изоставаше. Въпреки това японката продължи да изглежда напълно уравновесен и не трепна, когато сервираше за крайната победа, показвайки нагледно защо тя е новата шампионка на Аустрелиън Оупън!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака изнесе пореден силен двубой и триумфира за втори път с титлата в Мелбърн! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | дженифър брейди | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook