Осака: Може да загубих, но това е един от най-значимите турнири някога за мен

от в 08:26 на 03.04.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака може да не се поздрави с титлата в Маями, но се класира за първия си финал от Откритото първенство на Австралия през миналата година. Японката показа значително подобрено присъствие на духа, както и страхотно сервиране в хода на турнира, ала Ига Швьонтек се оказа непреодолимо препятствие за нея към този момент. Все пак японката извлича позитивите от представянето си във Флорида и гледа с надежда към предстоящите надпревари.

"Беше огромно предизвикателство. Нямаше нищо общо с първата ни среща, която спечелих в два сета. Много неща се промениха оттогава, а тя определено е постигнала страхотен напредък и напълно заслужава да бъде новата номер едно. Вече аз съм тази, която може да се учи от нея и определено ще изгледам отминалата среща поне няколко пъти. Все пак съм доволна, защото отдавна не съм била в позицията на финалистка. Извинявам се на моите фенове, тъй като определено не са искали да видят подобна развръзка на мача, но вече съм на правилния път и ще имам още много възможности да печеля големи трофеи, ако работя по същия начин.

Естествено, че желаех силно победата и съм леко разочарована, само че определено направих крачка в правилната посока на този турнир и дори бих го определила за един от най-значимите в моята кариера, макар че не станах шампионка. Може все още да съм далеч от най-добрия си тенис, но си доказах, че винаги има начин да спечеля дадена среща, ако се боря с всички сили. Това е много позитивен знак" - завърши окуражително бившата номер едно.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака: Може да загубих, но това е един от най-значимите турнири някога за мен Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта | маями | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook