Осака няма да участва в пресконференциите на Ролан Гарос 2021!

от в 11:55 на 27.05.2021
Диана Андреева

Наоми Осака неведнъж е заставала зад правата на хората и е изразявала своите виждания за равенство между различните чрез "стачки" по време на големите турнири. По време на US Open 2020 японката се оттегли от своя 1/2-финален двубой, за да предизвика дискусия относно расизма и полицейското насилие. Девет месеца по-късно Осака обяви неочакваното решение, че няма да взима участие в пресконференциите на Ролан Гарос, а ето каква е причината за това:

„Здравейте на всички. Надявам се, че всичко е наред при вас и вашето семейство. Пиша това, за да ви уведомя, че няма да давам интервюта по време на Ролан Гарос 2021. Често съм имала чувството, че хората изобщо не се интересуват от психичното здраве на спортистите и все повече се уверявам в това, когато гледам пресконференция или участвам в такава. Принуждават ни да седим там и да отговаряме на въпроси, които многократно сме били питани и преди, или на такива, които ни карат да се съмняваме в себе си. Гледала съм много клипове на състезатели, които рухват по време на подобна медийна изява след загуба.

Мисля, че това е просто начин да риташ човек, когато е паднал, и наистина не виждам смисъла. Решението да не давам пресконференции по никакъв начин не е насочено срещу турнира или медиите. Много журналисти са ме интервюирали през годините и поддържам приятелски отношения с повечето от тях. Ако обаче организаторите смятат, че могат просто да ни казват „Проведи пресконференцията или ще те глобим“ без изобщо да се интересуват от психичното здраве на играчите, тогава просто ще се изсмея на това. Надявам се, че санкциите, коите ще ми бъдат наложени за неявяване на интервюта, ще бъдат насочени към благотворителни организации, работещи в областта на борбата с проблемите с психичното здраве“, завърши Осака. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака няма да участва в пресконференциите на Ролан Гарос 2021! Диана Андреева
Теми:  
наоми осака | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook