Deja vu: Осака срещу Кори Гоф отново една срещу друга

от в 07:29 на 22.01.2020
Павел Димитров

Шампионката Наоми Осака победи представителката на Китай Сайсай Чжън с 6:2, 6:4 за 1:22 ч. Осака ще се изправи срещу Кори Гоф в третия кръг, след като американката надделя трудно над Сорана Кърстя с 2-1.

Осака нито за миг не остави съмнения, че е по-добрата тенисистка на корта, като в първия сет започна ударно със спечелен свой сервис гейм и пробив на подаването на опонентката си. В третия гейм китайката направи рибрейк, който обаче беше крайно недостатъчен и откриващата част отиде на сметката на Осака - 6:2.

Във втория сет ситуацията на корта не се промени кой знае колко много и Наоми отново диктуваше събитията на корта. Тя допусна два пробива на сервиса й, но срещу тях противопостави три брейка на подаването на Чжън, които й бяха достатъчни да затвори мача в своя полза.

Следващата съперничка на Осака Кори Гоф победи трудно Сорана Кърстя с 2-1 за малко над два часа игра. 

Първият сет вървеше много оспорвано и един пробив в полза на румънката се оказа достатъчен, за да поведе с 1-0.

Вторият сет също беше решен от един брейк, но този път той беше на сметката на американката - 1-1.

В заключителната част американката показа по-здрави нерви, на два пъти проби опонентката си и заслужено продължи в третия кръг.  

Резултатът от двете срещи означава, че Осака и Гоф отново ще играят една срещу друга. Това безспорно връща спомени у феновете за последния им мач на US Open, в който станахме свидетели на много емоции, след края на мача.

„Тя плачеше, а спечели – разказа Гоф. – Аз плачех, всички плачеха. Не знам защо тя плачеше. Исках да напусна корта, защото не съм от този тип хора, които биха показали сълзите си пред хората. Не исках и фокусът да бъде върху мен.“

  


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Deja vu: Осака срещу Кори Гоф отново една срещу друга Павел Димитров
Теми:  
australian open | кори гоф | наоми осака | сайсай чжън | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook