Осака се справи с Шарма и продължава към втория кръг в Маями

от в 21:57 на 23.03.2022
Диана Андреева

Наоми Осака сложи подобаващо начало на кампанията си в Маями. След разочароващото поражение в Индиън Уелс, днес японката се наложи с рутинното 6:3 6:4 над Астра Шарма. Бившата световна номер едно продължи към втория кръг на надпреварата, а там я очаква позната опонентка в лицето на Анджелиk Кербер. 

Фаворитката в двубоя Осака поддържаше много високо ниво на собствено подаване и същевременно атакуваше във всяка възможно разиграване, за да може скоропостижно да излезе напред в резултата с брейк за 3:0. В последвалите минути японката продължи да търси линиите на корта и това я изведе до нови възможности за пробив, но Шарма удържа на натиска и не допусна подаването й отново да бъде отмъкнато. Макар световната номер 96 да повиши сериозно равнището си, тя не успя да навакса ранния пасив и не след дълго Осака приключи сета в своя полза. 

Във втората част съотношението на силите се запази. Японската представителка отново успя да пробие в началните геймове и това й даде нужната увереност. Осака нито за момент не погледна назад и запази аванса си до самия край на сета, за да може в крайна сметка да се поздрави с успеха в двубоя и да се класира към следващия етап от надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака се справи с Шарма и продължава към втория кръг в Маями Диана Андреева
Теми:  
wta | астра шарма | наоми осака | осака | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook