Осака срещна трудности, но все пак преодоля първия кръг на Ролан Гарос

от в 17:52 на 30.05.2021
Калоян Соколов

Наоми Осака записа едва втората си победа през сезона на клей, след като надделя над Патрисия Мария Тиг и така започна успешно кампанията си на тазгодишния Ролан Гарос, където никога досега не се е класирала за втората седмица на надпреварата. По този начин световната номер две си осигури двубой с Ана Богдан в следващия кръг на турнира.

Японката стартира силно, като изцяло доминираше от дъното на корта и пласираше висок брой завършващи удари. Агресията на Осака я отведе до аванс от 5:2 гейма, само че румънката намали пасива си до 4:5 и дори имаше възможност да сервира за изравняването на резултата. Фаворитката все пак не позволи изненада и веднага проби опонентката си на нула, с което си гарантира спечелването на откриващия сет.

Втората част се разви още по-оспорвано, като никоя от двете състезателки не съумя да реализира брейк, а единствените две възможности бяха пред шампионката от Мелбърн, но Тиг показа отлична психологическа устойчивост и докара нещата до тайбрек. Там бившата номер едно набързо дръпна с 5:2 точки и оттам насетне за нея нямаше проблеми да доведе двубоя до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака срещна трудности, но все пак преодоля първия кръг на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
wta | наоми осака | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook