Осака за клей сезона: Ще гледам клипове на Надал и Алкарас, за да се подобря

от в 07:20 на 07.04.2022
Мартин Петков

Наоми Осака постепенно започва да намира нужния ритъм в играта си, който ѝ донесе огромно количество успехи през миналите години, сред които личат четири титли от Шлема. Японката имаше чудесна седмица на WTA 1000 турнира в Маями, където достигна финал, но загуби от безспорно най-добрата тенисистка в света в момента - Ига Швьонтек. Все пак, както коментира Наоми на пресконференцията след мача за титлата, нивото в играта ѝ се движи във възходяща линия след турнирите в Индиън Уелс и Маями, но тепърва предстои много работа по надграждането за клей сезона, по-късно и този на трева, за да видим бившата номер едно в най-добрата ѝ светлина по пътя към завръщане на челните позиции в ранглистата. Ето и точно какво сподели Осака:

,,Не съм клей специалист, но чувствам, че ако се придвижвам добре по корта, както в Индиън Уелс и тук в Маями, мога да се справя. Израснала съм на зелена клей настилка, което е подобно, така че не би трябвало да ми е толкова чуждо. Сабаленка спечели в Мадрид миналата година и поради това мисля, че имам шансове да се представя добре."

,,Знам, че Ролан Гарос е напред във времето и клей сезонът чука на вратата, но моята цел е да продължа да гледам позитивно на живота. Ще изгледам солидно количество клипове на Надал, за да видя как се придвижва, като също така и на Алкарас, защото той е невероятен. Все пак смятам, че съм ученик и трябва да продължа да уча. Клеят и тревата са нещо, с което наистина искам да се справя тази година", - коментира японката за предстоящите надпревари през годината върху червени и тревни кортове.

,,До края на годината ще се радвам да съм в топ 10, а до края на следващата да бъда номер 1. О, това е голяма заявка. Може би по-скоро близо до топ 5. Забравете предишното. Нека е топ 5. Всъщност знаете ли? Ще избера тази цел - топ 1, да, номер 1", - лаконично добави в заключение за своите цели в бъдеще носителката на четири титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака за клей сезона: Ще гледам клипове на Надал и Алкарас, за да се подобря Мартин Петков
Теми:  
wta | интервю | клей | мадрид | маями | наоми осака | ролан гарос | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook