Осака: Започвам отново работа с баща си; основната ми цел е да се забавлявам

от в 17:20 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Сътрудничеството между Наоми Осака и Вим Фисет започна повече от обещаващо, след като японката спечели US Open  през 2020-та година, а впоследствие последва триумф и на Аустрелиън Оупън. Тогава Осака беше безспорен властелин в дамския тенис, ала не след дълго азиатката започна да изпитва сериозни проблеми с психичното си здраве и това се отрази пагубно на нейните резултати. Осака все по-често отказваше участие в дадени надпревари и дори в началото на годината напусна за кратко топ 100 на света. Всичко това е причината Наоми да търси ново предизвикателство и отскоро тя работи с психолог, а през миналата седмица стана ясно, че ще уволни белгийския си треньор. Четирикратната шампионка от Шлема обаче категорично отрича да е имала някакви пререкания със специалиста и сподели за новото си начало в тениса, което включва работа с нейния баща - Леонард Франсоа.

"Прекарахме чудесно време заедно с Вим Фисет и той е един наистина чудесен треньор. Не сме се разделили с лошо, само че просто усетих как имам нужда от различна енергия, а същевременно той е много амбициозен човек. Аз се контузвах често напоследък, а той със сигурност искаше да отиде на Уимбълдън. Просто имаше сблъсък на два различна типа мислене, но Вим е страхотен и не се е случвало нищо негативно между нас.

Исках да върна баща си обратно в екипа, защото той винаги ме кара да мисля извън рамките. Когато имам негативни усещания, то татко ми е способен да представи нещата, така че да осъзная колко по-маловажен е проблемът. Той просто започва да танцува или да прави нещо забавно, когато ме види стресирана, за да се почувствам по-добре. Хубаво е баща ми да е отново около мен, тъй като си спомням за времето, в което бях дете. Засега неговите функции ще бъдат на главен треньор. Ще ми се просто да се забавлявам на корта. Знам, че казвам това за всеки турнир през последната година, ала става въпрос за философия и искам постоянно да се забавлявам.

Днес си говорихме с татко как преди ни се налагаше да се борим за място на някой общински корт, докато сега хората плащат пари за възможността да гледат моите мачове. Поради тази причина съм безкрайно благодарна, защото никога не съм си представяла подобно нещо. Забавлявам се, наслаждавам се на момента и се надявам да покажа най-доброто от себе си" - завърша бившата шампионка от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака: Започвам отново работа с баща си; основната ми цел е да се забавлявам Калоян Соколов
Теми:  
wta | вим фисет | интервюта | леонард франсоа | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook