Още добри новини за Джокович: Има "зелена светлина" за участие на US Open!

от в 12:39 на 25.03.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович има повече от необикновен тенис сезон, тъй като е твърд в позицията си да не се ваксинира срещу коронавирус и може да вземе участие на лимитиран брой турнири. Световният номер едно беше принудително депортиран от Австралия, а сега срещна трудности и с мерките наложени в САЩ, които не му позволиха да се изяви на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями.

Сърбинът обаче получава все по-добри новини, защото ограниченията в Европа стават все по-минимални и 20-кратният шампион от Шлема ще има възможност да участва на почти всички надпревари на клей, стартирайки от тази в Монте Карло. Изглежда обаче, че Джокович все пак ще получи възможност да пътува до Северна Америка тази година, съдейки по случващото се в Ню Йорк.

Там кметът Ерик Адамс вече е взел решение за отмяна на задължителното ваксиниране при атлетите, което досега беше в сила и Ноле спокойно може да участва на състезания в мегаполиса. Това означава, че балканецът ще има възможността да се бори за пореден "мейджър" трофей на тазгодишния US Open, а по всяка вероятност водачът в ранглистата няма да има проблеми с появата си в нито един турнир от Шлема до края на годината, ако съдим по последните новини от Париж и Лондон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още добри новини за Джокович: Има "зелена светлина" за участие на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович | ню йорк | ролан гарос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook