Още един поставен в Куинс е аут: 20-годишен талант разгроми шампиона от Индиън Уелс

от в 19:56 на 13.06.2022
Мирела Николова

Днешният ден се превръща в същински кошмар за поставените състезатели в тазгодишното издание на турнира в Куинс, тъй като трима от тях вече не са част от надпреварата. Осмият и третият поставени Райли Опелка и Камерън Нори отпаднаха още на старта след загуби съответно от Алекс Де Минор и Григор Димитров, а към тях се присъедини и Тейлър Фриц, който допусна трето поредно поражение от световния №99 Джак Дрейпър с 3:6 2:6. Така британецът постигна първия си успех над представител на топ 20 и продължава към втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Емил Руусувуори или Куентин Алис.

Още от самото начало на двубоя местният представител излъчваше увереност и успяваше да постига чудесни ъгли с ударите си, което му помогна след здрава битка да реализира пробив още във второто противниково подаване и да поведе с 4:1. Оттам насетне младокът можеше да разчита изцяло на началния си удар, който не му изневери нито за миг, и съвсем скоро откриващата част отиде в сметката на аутсайдера.

Устремът му се пренесе и във втория сет, където Дрейпър бе изключително агресивен при посрещане, поемайки инициативата в разиграванията директно с ретура си, и осъществи брейк в първия възможен момент. Той запази високото си ниво на игра и подпомаган от зрителите по трибуните, не след дълго дублира аванса си, откъсвайки се с 5:1, а от този момент нататък не съществуваше сила, която да го спре по пътя към най-голямата му победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още един поставен в Куинс е аут: 20-годишен талант разгроми шампиона от Индиън Уелс Мирела Николова
Теми:  
atp | джак дрейпър | куинс | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook