Още един шампион зад борда в Ню Йорк: Вавринка не взе дори сет срещу световния №112

от в 02:03 на 30.08.2022
Мартин Петков

Стан Вавринка се завърна на корта в края на март след едногодишна пауза от тениса, като от този момент насам така и не успява да се доближи до формата от върховите си дни, когато завоюва цели три титли от Големия шлем. През днешния ден швейцарецът се завърна обратно на US Open, откъдето датира и единият му "мейджър" трофей, ала за пореден път от завръщането му насам бившият номер три не беше в най-доброто си физическо състояние и след само два изиграни сета се отказа от двубоя си срещу ,,щастливия губещ" Корентен Муте - 4:6 6:7(7) и отказване. С успеха си световният номер 112 продължава към втория кръг и очаква един измежду миналогодишния четвъртфиналист Ботик ван де Зандсхулп и квалификанта Томаш Махач.

Началните моменти от мача отминаха скоростно, преди да настъпи пълен крах в играта на Вавринка, от който французинът извлече максимума и се поздрави с убедителен аванс от два пробива при 5:2. Бившият шампион не сведе глава току-така и направи всичко по силите да се противопостави на по-младия си колега, като върна единия брейк и редуцира пасива си, но Муте беше безпогрешен при втория си опит да сервира за откриващият сет.

Втората част протече под доминацията на сервиращите и единствените пробойни, които наблюдавахме, бяха в подаванията на някогашния номер три, ала той демонстрира сериозна психическа устойчивост, каквато подобава на трикратен победител в Шлема, за да отрази пет брейкбола и логично се стигна до тайбрек. В дългия гейм водачеството често се менеше, като лесно можехме да забележим това, че двамата състезатели са вкарали 100% от себе си в опит да излязат победител от втория сет, като Вавринка на два пъти разполагаше със сетбол, но неистово ги пропиля и световният номер 152 не се поколеба да отмъкне частта с първата си възможност. Наглед неочаквано това се оказа и последното нещо, което се случи в срещата, след като бившият шампион пристъпи към мрежата, поздрави се с Муте и обяви решението си, че се отказва за загадка на всеки по трибуните и пред екраните.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още един шампион зад борда в Ню Йорк: Вавринка не взе дори сет срещу световния №112 Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | корентен муте | отказване | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook