Още една фаворитка е аут: Световната №4 напусна US Open след съкрушителен обрат

от в 21:46 на 01.09.2022
Мирела Николова

Още в първите три дни на тазгодишния US Open цели 15 от 32-те поставени тенисистки в схемата отпаднаха от надпреварата, а изненадите продължават и днес. Световната №4 Паула Бадоса, която откри с труден трисетов успех участието си в Ню Йорк, днес не успя да избегне изненадата и отстъпи на 54-тата в света Петра Мартич. Испанката спечели откриващия сет, но впоследствие драстично понижи нивото си, което я лиши от шансове в следващите две части, и загуби след 7:6(5) 1:6 2:6. В следващия етап на турнира за хърватката предстои сблъсък 26-ата поставена Виктория Азаренка.

Дебютният сет се разви напълно равностойно, като в него по-високоранкираната тенисистка често търсеше пътя на атаката, но в голяма част от случаите Мартич успяваше да премине в контраофанзива и да поеме контрол върху разиграването. Началният удар на двете също им носеше дивиденти, защото им позволяваше да излязат на мрежата и да трупат бързи точки в актива си. Паритетът в геймовете се запази до самия край на сета и развръзката дойде в тайбрек, където късен минипробив след пропуск на хърватката прибави откриващата част към сметката на фаворитката.

Още от първите минути на втория сет обаче се наблюдаваше рязък спад в представянето на Бадоса, чиито удари загубиха своята острота и ставаха лесна плячка за световната №54. Така Мартич съумя на два пъти да се поздрави с успех в сервис геймовете на опонентката си, за да поведе с 5:1, а след поредното си убедително подаване, спечелено на нула, изравни общия резултат.

Хърватката пренесе устрема си и в решителната трета част, където печелившите удари от нейната ракета продължаваха да изобилстват, докато от отсрещната страна на мрежата ставахме свидетели на сериозно количество непредизвикани грешки. Преимуществото бе изцяло в полза на Мартич, която отново осъществи два пробива и макар да бе изправена пред три брейкбола в хода на сета, съумя да опази аванса си и да се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още една фаворитка е аут: Световната №4 напусна US Open след съкрушителен обрат Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | Обзори | паула бадоса | петра мартич

Коментари





Следвайте ни в Facebook