Още една поставена е аут: Олимпийската шампионка напусна Уимбълдън на старта

от в 20:33 на 28.06.2022
Мирела Николова

Седмица преди началото на Уимбълдън Белинда Бенчич достигна до финала на WTA 500 турнира в Берлин, където обаче бе принудена да се откаже във втория сет поради контузия. Изглежда, че това е повлияло на подготовката на швейцарката за третия "мейджър" турнир и днес тя допусна поражение още в откриващия си двубой срещу световната №140 Киан Ван с 4:6 7:5 2:6. По този начин китайката продължава към втория етап на състезанието, където ще се изправи срещу представителката на домакините Хедър Уотсън.

Олимпийската шампионка бе първата, която инкасира пробив, но впоследствие значително стабилизира представянето си и постигна два поредни брейка, за да обърне събитията от 1:2 до 4:2 в своя полза. Това обаче бяха последните силни минути за нея в сета, тъй като оттам насетне интензитетът в играта ѝ спадна драстично, което доведе до нов обрат и серия от четири поредни гейма в актива на китайката, с която бе сложен край на дебютната част.

Пропадането на Бенчич продължи с пълна сила и в началото на втория сет, където неточностите от нейна страна изобилстваха и доведоха до аванс от 4:0 за Ван. 140-ата в света разви преднината си до 5:1, но тогава ролите на корта отново се смениха и вече именно азиатката бе тази, чиито удари рядко намираха очертанията. Така се стигна до цели шест последователни гейма в полза на швейцарката, която успя да възкръсне като феникс от пепелта и да вкара срещата в трети сет.

Серията на световната №16 обаче бързо беше прекъсната в началото на решителната част, когато китайката отново извади наяве най-добрата си игра и не след дълго се откъсна с пробив, който впоследствие дублира, за да поведе със солидното 5:1. Оттам насетне тя не направи нито крачка назад и съвсем скоро можеше да ликува с най-голямата победа в кариерата си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още една поставена е аут: Олимпийската шампионка напусна Уимбълдън на старта Мирела Николова
Теми:  
wta | белинда бенчич | Киан Ван | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook