Още през ноември: Федерер се завръща на корта за демонстративен мач!

от в 17:40 на 24.10.2022
Мирела Николова

Преди точно един месец Рождър Федерер изигра своя последен професионален мач, сбогувайки се с тениса пред препълнената зала "О2 Arena" в Лондон. Още тогава швейцарецът заяви, че това не е "сбогом", а по-скоро "довиждане", тъй като занапред възнамерява да остане близо до тениса и да се включва в различни събития с демонстративен характер. Маестрото ще спаси въпросното си обещание още през следващия месец, тъй като на 19 ноември предстои да вземе участие в демонстративен двубой в Токио.

20-кратният носител на трофеи от Големия шлем ще бъде сред специалните гости на благотворителното събитие LifeWear Day, чийто организатор е един от основните спонсори на Маестрото - японският бранд за облекла Uniqlo. Въпросното събитие цели да вдъхнови младите хора да спортуват и да ги запознае с ползите от активния начин на живот, а като част от програмата е предвидена и специална тренировъчна сесия с деца между 1-ви и 4-ти клас, които ще имат възможност да се докоснат до Роджър Федерер и местната звезда на тениса в инвалидни колички Шинго Куниеда.

Другите двама потвърдени участници в събитието са бившият №4 при мъжете Кей Нишикори и звездата на тениса за инвалиди Гордън Рийд, който е бивш №1 в ранглистата както на сингъл, така и на двойки и същевременно може да се похвали с общо 21 титли от Големия шлем поединично и при тандемите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още през ноември: Федерер се завръща на корта за демонстративен мач! Мирела Николова
Теми:  
любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook