Остапенко се разправи с Рибакина и е на финал в Ийстбърн, където ще срещне Контавейт

от в 20:15 на 25.06.2021
Петър Томов

Йелена Остапенко достигна до финала на турнира от категория WTA 500 в Ийстбърн след двусетов успех над Елена Рибакина. Шампионката от Ролан Гарос 2017 не остави никакви шансове на съперничката си и се наложи с 6:4 6:1 за час и половина игра, а през утрешния ден ще спори за първата си титла на тревна настилка.

Латвийката беше по-добрата от двете в откриващите минути на двубоя и успя да поведе с 3:0 в рамките на 10 минути. Рибакина също записа серия от три последователни гейма, за да възстанови паритета, ала пробив за Остапенко в седмия гейм се оказа разковничето в частта, която носителката на титла от Шлема затвори на свое подаване.

Втората част започна с брейк в полза на Остапенко в откриващия гейм, но този път Рибакина не можа да наваксва пасива си в сета. Дори напротив - след като си взе подаването за 1:2, първата ракета на Казахстан не записа повече гейм на сметката си до края на двубоя, загубвайки подаването си в петия и в оказалия се последен в срещата седми гейм на втората част.

В битката за трофея, Йелена ще се изправи срещу Анет Контавейт. Тя прекара по-малко от 50 минути на корта след като съперничката й - Камила Джорджи - бе принудена да се откаже поради болка в бедрото при резултат 5:4 в полза на естонката. Това ще бъде втори финал на трева за Контавейт, която спечели първата си битка за трофей на тази настилка - срещу Наталия Вихлянцева в Росмален през 2017 година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Остапенко се разправи с Рибакина и е на финал в Ийстбърн, където ще срещне Контавейт Петър Томов
Теми:  
анет контавейт | елена рибакина | ийстбърн | йелена остапенко | камила джорджи

Коментари





Следвайте ни в Facebook