Остапенко: След трофея ми на "Ролан Гарос" очакванията към мен станаха огромни

от в 18:16 на 11.05.2019
Калоян Пламенов

Латвийката Йелена Остапенко си спомня за най-хубавия момент от своята кариера, а именно спечелването на "Ролан Гарос" през 2017 година. 

Тя призна, че тогава очакванията към нея са нараснали значително, но след това прибалтийката така и не успя да спечели друг трофей от най-големите турнири.

"Чувствах се наистина много напрегната по онова време. Прибрах се в Латвия, а на летището ме чакаха много фенове. Не бях свикнала с това нещо", заяви тя пред американския канал ABC.

"След като спечелиш един трофей от "Шлема" след това всички започват да си мислят, че ще печелиш всеки един турнир. Това обаче е грешно разбиране и реалността изобщо не е такава. Адски трудно е".

"Загубата ми от Кики Бертенс в Мадрид? Определено това не бе най-добрия ми мач. Имах доста грешки на корта и бях далече от най-доброто си ниво. Имаше обаче ключови моменти в които можех да се възползвам и според мен при повече късмет можех да спечеля. За съжаление не се получи така".

"Вече започвах да свиквам с натиска. Усетих го след турнира в Париж през 2017 година. Имах травми през миналия сезон, но сега съм добре и ще се опитам да си върна позициите в световната ранглиста".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Остапенко: След трофея ми на "Ролан Гарос" очакванията към мен станаха огромни Калоян Пламенов
Теми:  
йелена остапенко | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook