Остапенко триумфира в Ийстбърн след убедителна победа над Контавейт!

от в 15:45 на 26.06.2021
Петър Томов

Йелена Остапенко завърши най-добрата си седмица през настоящия сезон с двусетов успех над Анет Контавейт във финала на турнира в Ийстбърн. Латвийката надделя с 6:3 6:3 над първата ракета на Естония, а по пътя си към титлата в надпревата от категория WTA 500, родената в Рига тенисистка отстрани 4 представителки на Топ 25. С успеха си днес, Остапенко ще направи скок с 9 места в световната ранглиста, където ще фигурира под №34 при следващото й обновяване.

Първата част стартира равностойно и двете нямаха затруднения да си спечелят откриващите подавания. Остапенко успя да се сдобие с пробив аванс в третия гейм, а след още един успешно реализиран брейк, тя записа серия от 5 гейма, след които поведе с 5:1. Пробив на нула за Контавейт върна надеждата в естонката, че сетът все още не е загубен, ала 4 поредни загубени точки от 40-15 в деветия гейм позволиха на шампионката от Ролан Гарос 2017 да затвори частта след 33 минути игра. 

Вторият сет стартира огледално на първия и след пробив при второто подаване на Контавейт, Остапенко поведе с 4:1. Естонката успя да спре серията от поредни геймове на опонентката си, но не съумя да достигне до нито една възможност за връщане на брейка пасив и след серия от безпроблемни подавания Остапенко сложи точка на спора. Това е четвърта титла в кариерата на 24-годишната латвийка и първа от 2019 година насам. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Остапенко триумфира в Ийстбърн след убедителна победа над Контавейт! Петър Томов
Теми:  
анет контавейт | ийстбърн | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook