Острава: Бенчич бе безупречна на старта, друга златна медалистка от Токио е аут

от в 20:53 на 23.09.2021
Мирела Николова

Белинда Бенчич стартира по изключително убедителен начин участието си на турнира от категория WTA 500 в Острава, записвайки двусетов успех над световната №36 Сара Сорибес Тормо. Швейцарката пое инициативата в двубоя още от дебютните му минути и не изпусна контрола до самия му край, за да затвори срещата в своя полза след 6:2 6:3. Така златната медалистка от Токио на сингъл си осигури място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с Анет Контавейт.

Третата поставена в схемата успя да наложи своя стил на игра от самото начало на сблъсъка и бе първата, която реализира пробив, за да излезе напред в резултата. Макар да допусна моменталното връщане на брейка, Бенчич продължи да поставя под напрежение подаванията на своята съперничка и влизайки в серия от 4 поредни спечелени гейма, откри сметката си в отделните части. Тя пренесе устрема си и във втория сет, където си изгради стабилен аванс от 4:0, който така и не бе наваксан от по-нискоранкираната тенисистка, и след по-малко от час и 30 минути на корта Бенчич се поздрави с крайния успех.

Друга олимпийска шампионка в лицето на Анастасия Павлюченкова обаче не съумя да намери място в четвъртфиналите, след като допусна двусетово поражение в изключително оспорван мач срещу световната №61 Тереза Мартинцова. Двубоят бе крайно равностоен, ала представителката на домакините се оказа по-стабилната от двете състезателки в решителните мигове и измъкна победата след два тайбрека - 7:6(5) 7:6(6). В спор за място на полуфиналите чехкинята ще се изправи срещу четвъртата поставена Мария Сакари, която по-рано днес се наложи над Йелена Остапенко.

В откриващата част рускинята първа открадна противниковото подаване, но не успя да съхрани преднината си и сервирайки за спечелване на сета, допусна да бъде пробита. Стигна се до тайбрек, в който Мартинцова си осигури ранен аванс, а оттам насетне не позволи на опонентката си да навакса изоставането. 

Вторият сет бе изключително оспорван, тъй като местната любимка поведе с 4:0, ала последва рязък спад в нивото ѝ на представяне, съпроводен с пропускане на 2 мачбола, довел до изравняване на геймовете - 5:5. След нова порция разменени пробиви станахме свидетели на втори тайбрек, от който отново победителка излезе Мартинцова, подпечатвайки успеха си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Острава: Бенчич бе безупречна на старта, друга златна медалистка от Токио е аут Мирела Николова
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | белинда бенчич | Обзори | острава | сара сорибес тормо | тереза мартинцова

Коментари





Следвайте ни в Facebook