От 0 до 100 с по-бързо темпо от Федерер, Джокович и Надал: Алкарас отново изуми с постижение

от в 17:01 на 14.03.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е истинско явление в света на мъжкия тенис и неслучайно е най-младият тенисист достигал до първата позиция в световната ранглиста. Тийнейджърът доказва с изявите си в началото на 2023-та, че миналогодишните му успехи са всичко друго, но не и плод на стечение на обстоятелствата и той продължава да е все толкова уверен в играта си. Вчера шампионът от US Open се класира без никакви трудности за осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс, надигравайки Талон Грийхспор и по този начин записа своята победа номер 100 в ATP Тура.

Още по-впечатляващото, е че испанецът е постигнал това след едва 132 изиграни срещи на най-високото ниво, което го поставя пред Рафаел Надал (100-37), Новак Джокович (100-43) и Роджър Федерер (100-69) по този показател. Всъщност единствено Джон Макренроу е успял да изиграе с една среща по-малко от Алкарас, докато достигне котата от 100 спечелени срещи, а челната тройка допълва Андре Агаси (100-35).

Интересното е, че Карлитос може още тази седмица да се озове под номер две по брой постигнати победи в сериите "Мастърс" сред играчите до 20-годишна възраст, тъй като в момента има 24 и отстъпва единствено на Денис Шаповалов (25) и Рафаел Надал (49). Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер пък са другите двама тенисисти с над 100 успеха на ниво ATP, които са родени след 2000-та година, но те имат съответно 108 и 62 поражения на сметката си към момента.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От 0 до 100 с по-бързо темпо от Федерер, Джокович и Надал: Алкарас отново изуми с постижение Калоян Соколов
Теми:  
atp | андре агаси | джон макенроу | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рекорди | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook