От АТP обявиха годишните си награди, Федерер и Надал са сред отличниците

от в 07:59 на 20.12.2019
Калоян Пламенов

От ATP обявиха в официалния си сайт годишните награди за 2019 година, като в това число бяха отличени не само тенисисти, но и турнири.

Сред победителите при наградите са Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри, а за първи път отличени бяха Яник Синер, Матео Беретини и Кевин Андерсън.

Матадора, който завърши сезона като първа ракета, бе отличен с наградата за спортно майсторство на Стефан Едберг за втора поредна година и трети път като цяло, докато бившият лидер в световната ранглиста Анди Мъри бе удостоен с отличието за завръщане на годината.

Известно е, че британецът претърпя операция по смяна на тазобедрената става, но въпреки това стисна зъби и се завърна на корта и в момента отново е действащ тенисист.

Двамата италианци Яник Синер и Матео Беретини получиха призове за първи път в своите кариери. 23-годишният Беретини бе удостоен за играча с най-голям прогрес за годината, докато неговият сънародник бе награден за новак на годината.

18-годишният тенисист играе в тура от съвсем скоро и се изкачи от топ 700 до 78-ото място в света през 2019 година, а освен това за финал на годината спечели младежкия "Мастърс" турнир в Милано.

Наградите за любимци на феновете отиват при Роджър Федерер на сингъл, както и при братята Боб и Майк Брайън при двойките. 

Кевин Андерсън пък бе награден с хуманитарната награда "Артър Аш", след като докато бе извън корта през по-голяма част от сезона се включи в множество благотворителни инициативи и така даде добър пример. 

За треньор на годината бе награден Жил Червара, който е наставник на Данил Медведев, а за най-добрия "Мастърс" турнир бе удостоена надпреварата в Индиън Уелс.

За най-добър турнир от ATP 500 приза грабва надпреварата в Акапулко, а за турнир от ATP 250 - Доха. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От АТP обявиха годишните си награди, Федерер и Надал са сред отличниците Калоян Пламенов
Теми:  
анди мъри | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook