От АТР наказаха съдията Лахиани за скандала на US Open

от в 22:43 на 18.09.2018
Георги Христов

Тенис съдията Мохамед Лахиани бе наказан след инцидент по време на един от ръководените от него мачове по време на Откритото първенство на САЩ. Тогава шведският рефер се опита да окуражи на корта Ник Кириос в мача му от втори кръг срещу Пиер-Юге Ербер.

От АТР са решили да не ангажират Лахиани за два турнира - в Пекин и "Мастърс 1000" в Шанхай. Така съдията ще се завърне на работа по време на надпреварата в Стокхолм от 15 октомври.

Лахиани лично слезе от своя стол и опита да насърчи Кириос, който изоставаше в резултата. "Искам да ти помогна. Това не си ти. Знам това," каза той на австралиеца.

Впоследствие Кириос спечели мача, а Ербер и много други тенисисти критикуваха Лахиани за действията му.

"Не мисля, че това му е работата. Не смятам, че е треньор. Той е съдия и трябва да стои на своя стол," заяви Ербер.

Роджър Федерер също изрази мнение, че Лахиани е преминал границата. "Той бе край Кириос твърде дълго. Това е разговор. Тези разговори могат да променят настройката ти. Това не трябва да се случва повече. Всички го знаят."

От своя страна организаторите на US Open не наказаха Лахиани, а само излязоха с изявление, че той е преминал границите в протокола. Впоследствие те не му дадоха да ръководи повече от главните мачове в надпреварата.

"Мохамед е рефер от световна класа и е сред най-уважаваните официални лица. В крайна сметка действията му прекрачиха границата. Няма как да минем без дисциплинарни наказания. Сигурни сме, че той ще си вземе бележка и го очакваме отново през октомври," заяви изпълнителният вицепрезидент на АТР Гейл Брадшоу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От АТР наказаха съдията Лахиани за скандала на US Open Георги Христов
Теми:  
us open | мохамед лахиани | ник кириос | скандали | тенис съдии

Коментари





Следвайте ни в Facebook