От пълна бедност до победа над Надал: Тиафо с изповед за тежкото си детство

от в 15:03 на 07.09.2022
Калоян Соколов

Франсис Тиафо през годините успя да намери мястото си сред любимците на публиката и въпросният факт не е изненада за никого, имайки предвид неговия огромен позитивизъм на корта и заразителна широка усмивка. Американецът е един от най-големите шоумени в ATP Тура и винаги е способен да създаде страхотна атмосфера на своите двубои, но сякаш досега хората го свързваха повече с неговите атрактивни отигравания, а постиженията му оставаха на заден план. Сега обаче изглежда, че 24-годишният състезател е предприел сериозна крачка в задачата си да накара тенис обществеността да го приеме за сериозен претендент на големите турнири и само преди няколко дни регистрира най-голямата си победа в кариерата, отстранявайки Рафаел Надал в осминфинален сблъсък на US Open. Успехът беше приет по много емоционален начин от световния номер 26, който призна за житейските си трудности в своето детство и ни напомни как трябва да посрещаме всяко едно изпитание с подобен на неговия характерен положителен подход:

"Аз съм син на емигранти. Двамата ми родители са родени и израснали в Сиера Леоне. Дошли са в САЩ през края на 80-те години на миналия век. Те се запознават тук, след което се раждаме ние с моя брат близнак. Баща ми е нает като общ работник и помага в изграждането на тенис клуб във Вашингтон. Това е първият досега на моето семейство с този спорт въобще. Майка ми пък по това време бе медицинска сестра и работеше на две смени в една от местните болници, за да запазим дома си. Живеехме в много беден квартал и единственото хубаво нещо беше свързано с обстоятелството, че хората в тенис клуба ме харесваха и още от малък имах шанса да се докосна до сегашната си професия.

До голяма степен дължа всичко на баща си, защото без него изобщо нямаше никога да започна да играя тенис. Знаех, че този спорт е единствената ни възможност да се измъкнем от нищетата и мотивацията ми беше много по-висока от на останалите деца. Те играеха за забавление, докато аз се борех за собственото си оцеляване и това на останалите ми близки хора. Веднъж татко ми каза колко хубаво би било, ако мога да си осигуря стипендия чрез тениса, за да завърша образованието си. Нямахме средства да се запиша в колеж и мечтите ни се простираха дотам. Случващото се в момента е лудост и ви съветвам да се възползвате от всеки един шанс пред вас, тъй като не знаете колко далеч би могъл да ви отведе този начин на мислене" - завърши своеобразната си изповед Франсис.

Източник: Firstsportz не

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От пълна бедност до победа над Надал: Тиафо с изповед за тежкото си детство Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook