Отборите за Laver Cup са ясни: Ето кои са последните двама потвърдени участници

от в 17:32 на 25.08.2022
Мартин Петков

Laver Cup с всяка изминала година приковава все повече интерес към себе си и отдавна не му се гледа като просто демонстративна надпревара. Състезанието събира 12 от най-добрите тенисисти в Тура и дарява всички фенове по света с възможността да гледат рамо до рамо своите любимци на корта, които се изправят помежду си разделени на два отбора, чиито капитани пък са властелините на тениса от 80-те години на миналия век - Бьорн Борг и Джон Макенроу.

Неизменно до момента в отминалите четири издания на турнира тимът на Стария континент печели трофея, а това само по себе си усложнява избора на капитана на отбор Свят - Джон Макенроу, който до момента селектира Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц, Диего Шварцман и човека с най-много победи в историята на състезанието Джак Сок. През днешния ден бяха оповестени и последните две попълнения на тима в лицето на Джон Иснър и Алекс де Минор, които ще се опитат в компанията на гореспоменатите играчи да детронират изглеждащия застрашително отбор на Европа.

Неостаряващият гигант Иснър по този начин се превръща в единствения тенисист, който ще е участвал на всичките отборни съревнования до момента, а във визитката му с тениската на Света той постигна знаменит успех над Рафаел Надал още при първото издание на турнира, което датира от 2017-а година в Прага. Първата ракета на Австралия - Алекс де Минор, пък му предстои да дебютира в надпреварата, след като изненадващо участие ще пропусне финалистът от Уимбълдън и негов сънародник Ник Кирьос.

По този начин Световният отбор, който ще търси първи триумф в състезанието, попълни своите редици и предвид факта, че от страната на Европа ще видим завръщащия се след над година извън кортовете Роджър Федерер, 22 и 21-кратните шампиони от Шлема - Рафаел Надал и Новак Джокович, бившият номер едно Анди Мъри, както и последните двама финалисти от Ролан Гарос - Стефанос Циципас и Каспър Рууд, то със сигурност Laver Cup 2022 дава заявка да е навярно най-интригуващото издание на турнира до момента.

Припомняме ви, че събитието ще се проведе между 23 и 25 септември в лондонската зала 02 Arena, която до неотдавна беше дом на финалния Мастърс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отборите за Laver Cup са ясни: Ето кои са последните двама потвърдени участници Мартин Петков
Теми:  
laver cup | алекс де минор | джон иснър | лондон

Коментари





Следвайте ни в Facebook