Сензационно: Световната номер 85 надделя с 8-6 в решителния сет и е на полуфинал в Париж!

от в 15:45 на 08.06.2021
Диана Андреева

Едва ли много от вас бяха чували името на Тамара Зиданшек преди Ролан Гарос 2021. Тенисистката от Словения няма нито една титла до момента на ниво WTA, но след нова неочаквана победа, се класира към 1/2-финалната фаза на Ролан Гарос. Нейна "жертва" през днешния ден стана сочената за абсолютна фаворитка в мача и намираща се в страхотна форма Паола Бадоса. Зиданшек показа известни колебания, ала все пак овладя ситуацията и се поздрави с крайната победа - 7:5 4:6 8:6. 

Клеят е любимата настилса на световната номер 85, но до момента тя показваше най-добри резултати на твърдите кортове. В турнирите от Големия шлем тя няма много успешни изяви в миналото, като само три пъти е преминавала откриващия кръг от основната схема. Но името на Зиданшек може и да ви е познато, тъй като преди близо два месеца словенката надделя в сблъсък с първата ракета на страната ни - Виктория Томова и я остави на крачка от заключителния двубой в Богота. 

Мачът бе изпълнен с обрати, а интригата се запази до самият край. Зиданшек започна срещата много уверено. За разлика от своята опонента, тя се чувстваше комфортно на корта в Париж, независимо от климатичните условия. Двете състезателки трудно печелеха подаванията си, което доведе и до паритет в геймовете при 5:5, но нов спад в началния удар на испанката изпрати първия сет в историята. 

Втората част отново бе много равностойна. Този път обаче неприятностите сполетяха Зиданшек в най-неподходящия момент и тя допусна брейк в деветия гейм, който се оказа и ключов за изхода на сета. Продължителните разигравания в повечето случаи отиваха на сметката на Бадоса, ала неочакваните удари от страна на Тамара и честите й излизанията на мрежата доведоха мача до ново равенство - 6:6. 

Последовалите два гейма бяха истински кошмар за Бадоса и нейните почитатели. 35-та в WTA класацията пропиля няколко възможности за пробив, което сякаш вдъхна достатъчно увереност на Зиданшек и тя в крайна сметка след почти два часа и половина сложи точка на този оспорван мач. Благодарение на успеха си тя стана първата жена от Словения, която се класира сред последните четирима на турнир от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензационно: Световната номер 85 надделя с 8-6 в решителния сет и е на полуфинал в Париж! Диана Андреева
Теми:  
паула бадоса | ролан гарос | тамара зиданшек

Коментари





Следвайте ни в Facebook