Отказванията от Ролан Гарос започнаха: Бивша №3 е първото голямо име в списъка

от в 09:51 на 11.05.2022
Калоян Соколов

Остават ни по-малко от две седмици до начало на втората "мейджър" надпревара за сезона, а повечето от топ играчите се намират в отлично здравословно състояние и се подготвят за атака на трофея в Париж. Травмите на подобно ниво са неизбежни, но тенисистите са свикнали до такава степен с тях, че дори понякога са склонни да се състезават, преодолявайки всякаква болка. Това важи най-вече тъкмо за турнирите от Големия шлем, където най-рядко имаме отказвания на елитни играчи, само че те все пак са налице.

Вчера например стана ясно, че няма да можем да видим Елина Свитолина във френската столица. Бившата номер 3 обяви преди повече от месец как желае да си вземе почивка от тениса, защото се чувства крайно уморена от физическа и психическа гледна точка. Украинката призна за сериозна нейна травма в областта на гърба, която се е опитала да игнорира и да се бори на корта за своята страна.

Изглежда обаче, че 27-годишната състезателка все още не е възстановена, а и видимо е твърде емоционално въвлечена към случващото се в нейната родина и ще трябва да почакаме още известно време, докато я видим обратно в игра. Мястото на Елина ще бъде заето от някогашната златна олимпийска медалистка от Рио, а именно Моника Пуиг.

При мъжете пък е ясно, че няма да видим в действие Роджър Федерер и Кей Нишикори, които от дълго време насам лекуват травми, а в списъка на отсъстващите е и Ник Кирьос, чиято омраза спрямо червената настилка е пословична.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказванията от Ролан Гарос започнаха: Бивша №3 е първото голямо име в списъка Калоян Соколов
Теми:  
wta | елина свитолина | кей нишикори | Ник Кирьос | отказване | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook