Откриват статуя на Рафаел Надал във френската столица Париж

от в 22:37 на 26.05.2021
Тея Кръстева

Рафаел Надал е най-успешният тенисист, стъпвал някога на червените кортове на Roland Garros. Френската федерация по тенис (FFT) ще открие статуя на испанеца в Париж, за да отбележи неговите 13 триумфа във френската столица.

3-метровата метална статуя бе поръчана от новия президент на FFT Жил Моретон, като скулптурата ще бъде разположена в Париж. Тя ще бъде открита по време на тазгодишното теглене на жребия за основната схема на Откритото първенство на Франция, а това ще се случи през днешния ден (27 май) в 17:30 часа българско време.

Статуята е издигната пред порта 1 на Стад Ролан Гарос. Решението на FFT да построи статуя на Матадора, бе одобрено още през 2017г., когато Рафа вдигна титлата в Париж след двугодишно прекъсване.

Рафаел Надал не е първият играч, увековечен в Париж. Статуите на французите Жак Бруньон, Жан Боротра, Хенри Коше и Жан Рене Лакост, известни като „Четирите мускетари“, бяха изложени в продължение на години, но в крайна сметка бяха премахнати поради преустройството през 2010-те.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Откриват статуя на Рафаел Надал във френската столица Париж Тея Кръстева
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook