Отличен Федерер подчини Гаске и си осигури място в третия кръг на Уимбълдън!

от в 20:09 на 01.07.2021
Мирела Николова

Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер се класира за третия кръг на Шампионата в Лондон след категоричен трисетов успех над 35-годишния Ришар Гаске. Швейцарецът, който на старта имаше затруднения с Адриан Манарино, днес показа отлична игра в хода на целия двубой и заслужено се поздрави с крайната победа - 7:6(1) 6:1 6:4. В спор за място във втората седмица на надпреварата световният №8 ще спори с представител на домакините в лицето на Камерън Нори. 

Гаске навлезе уверено в срещата и съумя да постави под напрежение Маестрото още в дебютното му подаване. 20-кратният шампион от Шлема обаче извлече максимума от началния си удар точно когато имаше най-голяма нужда от него, и така се спаси от инкасирането на ранен брейк. Французинът успяваше да остане равностоен на именития си опонент и да поддържа равенството в геймовете до самия край на сета, което предопредели изходът му да бъде решен в тайбрек. Там Федерер не остави място за две мнения относно това кой заслужава да се поздрави с успеха в откриващата част и демонстрирайки впечатляваща игра, той поведе в отделните части.

Във втория сет Гаске бе този, който пръв се сдоби с брейкбол, ала надеждите му моментално бяха парирани след сервис, пласиран точно върху линията от страна на Федерер, който отново не допусна да бъде пробит. В ответното си подаване френският представител поведе с 40:0, но точно тогава играта му претърпя главоломен спад, довел до 5 поредни точки на сметката на Маестрото, който не се нуждаеше от много време, за да консолидира пробива преднина, и съвсем скоро излезе напред с 3:0. Играта на световния №56 продължи да боксува, а това позволи на Роджър да дублира аванса си от пробив, нанасяйки решителния си удар във втората част.

В началните минути на третия сет французинът показа признаци на съживяване и колебливите му изяви сякаш бяха останали зад гърба му. Той отново успяваше да окаже съпротива на Федерер и паритетът бе запазен до 3:3. В Тилдъновия гейм обаче проблемите за Гаске отново напомниха за себе си - той допусна няколко непредизвикани грешки, които натежаха в полза на Маестрото и той се откъсна с пробив аванс - 4:3. Оттам насетне швейцарецът направи необходимото и достатъчно, за да сложи точка на двубоя и да си гарантира място в трети кръг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Федерер подчини Гаске и си осигури място в третия кръг на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | ришар гаске | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook