Отличен Лазаров намери място в основната схема на Чаланджъра в Манама!

от в 11:22 на 22.11.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров изигра един от най-силните си мачове през сезона и заслужено преодоля квалификациите на Чаланджъра в бахрейнския град Манама. Така Алекс се класира за четвърти път в кариерата си за основна схема на надпревара от подобно ниво, а досега никога не е преминавал отвъд първия кръг. Днес обаче българинът показа, че определено е готов да осъществи тази крачка, защото изнесе изключително вдъхновено представяне срещу поставения под номер три Йоханес Хаертайс и заслужено го надигра с крайното 6:3 7:6(7).

Лазаров сервираше на много високо ниво от самото начало и минаваше с лекота през подаванията си, като бройката му на асовете се множеше постоянно. Същевременно родният ни представител изглеждаше далеч по-стабилен от дъното на корта и това му позволи да пробие още в третия гейм на двубоя. Впоследствие нашият сънародник спокойно можеше да направи преднината си още по-убедителна, защото германецът допускаше купища двойни грешки, но не се възползва от шансовете си. Все пак четвъртата ни ракета показваше много агресивен тенис, който водеше до сериозен брой завършващи удари и откриващия сет отиде скоропостижно в актива на родния ни представител.

Втората част се разви далеч по-оспорвано, а Хаертайс показа силата на своя начален удар и изведнъж възможностите пред Алекс на ретур изцяло секнаха. Това не притесни по никакъв начин българина, само че нивото на съперника му определено се беше покачило и наглед инициативата беше в ръцете на по-високоранкирания тенисист. Той обаче не намери сили да развие известното си игрово предимство, което позволи на Лазаров да достигне до тайбрек, където отрази два поредни сетбола и в крайна сметка се поздрави с ценния успех.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Лазаров намери място в основната схема на Чаланджъра в Манама! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | манама | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook