Отличен Синер показа класата си и надделя в италианското дерби с Музети в Антверпен

от в 21:07 на 20.10.2021
Мирела Николова

Италианският сблъсък, противопоставящ Яник Синер и Лоренцо Музети, бе сред най-очакваните и интригуващи двубои още при появата на жребия, като той успя да оправдае очакванията, особено в първата част, която бе изключително оспорвана, но впоследствие топ поставеният в схемата взе нещата под контрол и успя да пречупи сънародника си след 7:5 6:2 и в битка за място на полуфиналите ще се изправи срещу Артур Риндеркнех.

Откриващият сет предложи изключителна интрига, тъй като и двамата състезатели демонстрираха стабилност от всяка точка на корта и същевременно бяха достатъчно солидни на начален удар, за да не се стигне до нито един пробив до 5:5. Тогава ръката на по-младия италианец трепна, от което Яник не пропусна да се възползва и така да осъществи брейк, който бе и решителен за изхода на частта, след като бе затвърден след безупречен сервис гейм на Синер.

Устремът на двукратния шампион от София продължи и във втория сет, когато световният №13 подложи на натиск още първото подаване на противника си, но Музети показа характер и след няколко убедителни сервиса се спаси от инкасирането на ранен пробив. Въпреки това Синер вече бе напипал правилния си ритъм и безпроблемно налагаше своето темпо на игра, което му позволи да поведе с 5:1, а от там насетне връщане назад за тийнейджъра не същестуваше.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Синер показа класата си и надделя в италианското дерби с Музети в Антверпен Мирела Николова
Теми:  
atp | антверпен | лоренцо музети | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook