Отлична Барти триумфира в сблъсъка на последните две шампионки от Шлема

от в 19:50 на 20.08.2021
Мирела Николова

Ашли Барти е първата полуфиналистка на турнира от категория WTA 1000 в Синсинати, след като днес сломи съпротивата на шампионката от Ролан Гарос Барбора Крейчикова. Австралийката поддържаше високо ниво на игра в хода на целия двубой и след категоричното 6:2 6:4 си осигури място в полуфиналната фаза на надпреварата, където я очаква сблъсък срещу победителката от срещата между Петра Квитова и Анджелик Кербер.

Ключовото в откриващата част за Барти бе чудесната ѝ вариативност и миксиране на плоски удари със сечени такива, което тровеше играта на чехкинята. Световната №1 също така бе изключително агресивна на ретур, а това ѝ донесе 2 пробива, които пък от своя страна, я изведоха до успеха в дебютния сет.

В началото на втората част сервисът на австралийката се пропука, което помогна на Крейчикова да пробие противниковото подаване за първи път в мача и впоследствие да поведе с 3:1. Изоставайки с 2:4 обаче, топ поставената значително повиши нивото си и наложи доминацията си на корта, за да спечели следващите 4 гейма, а с това и срещата, класирайки се за полуфиналите без загубен сет до този момент в турнира.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична Барти триумфира в сблъсъка на последните две шампионки от Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | ашли барти | барбора крейчикова | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook