Отлична Лейла Фернандес се завърна на корта с победа в Аделаида

от в 12:14 на 03.01.2022
Диана Андреева

След почти три месеца отсъствие от професионалния Тур днес Лейла Фернандес се завърна по подобаващ начин на корта. Финалистката от US Open 2021 откри кампанията си за новата година с рутинен успех - 6:3 6:4, над рускинята Екатерина Александрова и се класира към осминафиналите на надпреварата в Аделаида.

Играта на Фернандес далеч не впечатли през днешния ден, както по време на участието й в Откритото първенство на САЩ, но тя все пак бе по-добрата от двете състезателки на корта и съумя да се поздрави с крайния успех. Победата й стана факт след малко над 75 минути игра, като това ще й вдъхне нужната увереност преди налото на първия за 2022-ра турнир от Големия шлем, където Фернандес сподели в интервю, че ще се стреми да достигне до втората седмица.

Както в първия, така и във втория сет решаващ бе ранен пробив, дошъл на сметката на младата канадка. Лейла успяваше да отиграе началния удар на своята опонентка по отличен начин, докато Александрова далеч не бе толкова убедителна на ретур, макар и сервисът на Фернандес да бе далеч от нужното ниво. От първата до последната точка инициативата бе в ръцете на световната номер 24, която заслужено продължава към следващия етап и й предстои сблъсък с настоящата шампионка Ига Швьонтек или Дария Савил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична Лейла Фернандес се завърна на корта с победа в Аделаида Диана Андреева
Теми:  
wta | екатерина александрова | лейла фернандес | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook