Отлична схема за Вики Томова на Откритото първенство на Австралия!

от в 10:52 на 09.01.2022
Диана Андреева

Тенис света с нетърпение очаква началото на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. Мачовете от основната схема на надпреварата ще стартират на 17 януари, но пък квалификациите започват още утре, а жребият за тях вече е налице. В игра страната ни ще има по един представител при дамите и при мъжете. Това са Димитър Кузманов и Виктория Томова, като Вики е поставена под номер пет, а Мико ще излезе в търсене на първи успех на мейджър ниво в своята професионална кариера.

Виктория Томова не се намира в най-добрия момент от своята кариера, защото от Уимбълдън насам я преследват куп неприятности и ранните отпадания в събитията на всякакво ниво станаха като рутина за нея. Но сега с началото на 2022-ра Томова е готова за нова глава в своя живот и мотивацията й преди началото на Australian Open е повече от голяма, а жребият й отреди не чак толкова трудни препятствия по пътя към основната схема.

В откриващия си мач за годината на AO Томова очаква гъркинята Деспина Папамичаил, с която през сезон 2020 се срещнаха по време на Billie Jean King Cup и победата отиде в полза на нашето момиче. Ако се справи със съпротивата на своята първа опонентка, Вики ще срещне участващата с уайлдкард Аби Майрс или Кати Суан, а по-късно вероятно я очаква сблъсък с 18-ата поставена сред квалификантките Ирина Бара. Пълният жребий за пресявките можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична схема за Вики Томова на Откритото първенство на Австралия! Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | виктория томова | жребий | томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook