Отлични новини за Джокович: Увеличиха се шансовете да участва на Аустрелиън Оупън '23

от в 18:31 на 04.07.2022
Мирела Николова

Случаят с депортирането на Новак Джокович от Австралия обхвана всички световни медии през януари, след като след поредица от съдебни дела бе взето решение сърбинът да не бъде допуснат до участие на Аустрелиън Оупън поради неналичие на ваксина против COVID-19. Въпреки че австралийският съд отсъди, че 20-кратният шампион от Шлема разполага с всичко необходимо да влезе на територията на страната, то няколко дни по-късно тогавашният министър на имиграцията Алекс Хоук се възползва от правото си да вземе еднолично решение да не допусне балканеца в Австралия, анулирайки визата му за срок от 3 години.

През вчерашния ден обаче се появиха позитивни новини за световния №3, тъй като изискването за зелен сертификат при влизане в държавата вече не е в сила, както става ясно от изявление на новото австралийско правителство. "Според главния медицински инспектор вече не е нужно влизащите на територията на страната да представят сертификат за ваксинация", каза здравният министър Марк Бътлър, като това ще важи от 6 юли.

Тази новина вече е била съобщена на екипа на Джокович, чиито адвокати вече са започнали подготовката на съдебен иск за отмяна на наложеното наказание от бившия имиграционен министър и възстановяване на визата на 20-кратния шампион от Шлема, който нееднократно заяви, че има желание да се завърне в Мелбърн, стига да получи подобна възможност.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлични новини за Джокович: Увеличиха се шансовете да участва на Аустрелиън Оупън '23 Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook