Отлични Терзийска и Томова гарантираха оставането на България в група I на BJK Cup

от в 14:53 на 15.04.2022
Владислав Риждов

Българският национален отбор по тенис за жени инкасира три поражения и само един успех по време на тазседмичното си участие в отборната надпревара "Били Джийн Кинг Къп", провеждаща се на червените кортове в Анталия. Това постави под голяма въпросителна оставането на състава ни в Група l на Евро-африканската зона, но днес момичетата ни бяха категорични срещу отбора на Грузия, подпечатвайки оставането на България в групата.

Решаващият сблъсък между двете страни бе даден с мача на сингъл между Джулия Терзийска и Тамари Гагошидзе. Трафикът в двубоя обаче беше еднопосочен, и 18-годишната грузинка по никакъв начин не успя да се противопостави на Терзийска, която даде на страната уверен аванс с разгромната си победа - 6:1 6:1.

Сънародничката ни проведе целия мач на високо ниво и оставяше съперниковата страна на корта без отговор. Терзийска спечели шест от изиграните седем гейма в откриващата част, а вторият сет не предложи нищо по различно освен доминация на българката. Джулия дръпна комфортно в резултата с 4:0, а до края на срещата загуби само гейм.

В последвалата среща Виктория Томова излезе срещу Мария Болквадзе, заемаща 157-мо място в ранглистата. Наглед пред Вики имаше трудно предизвикателство срещу опитна състезателка, но първата ни ракета не постави под съмнение добрата си форма напоследък.

Двубоят започна със серия от пробиви между двете и първите четири гейма бяха спечелени от посрещащите състезателки. Паритетът се запази още малко, преди Вики да поеме инициативата. Тя пречупи съперничката си на два пъти, за да затвърди надмощието си в края, а след финала на откриващата част Болквадзе преустанови участието си в мача, което оформи крайната победа на България.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлични Терзийска и Томова гарантираха оставането на България в група I на BJK Cup Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | били джийн кинг къп | българия-грузия | виктория томова | джулия терзийска | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook