Отлично начало в Маями: Рубльов смълча домакините с успех над една от сензациите от АО

от в 19:23 на 24.03.2023
Мирела Николова

Андрей Рубльов откри кампанията си на Мастърс турнира в Маями с убедителна двусетова победа, след като наложи волята си над една от големите надежди на домакините в лицето на Джей Джей Улф, който през януари достигна до осминафиналната фаза на Откритото първенство на Австралия. Руснакът, който в началото на месеца игра финал в Дубай, днес отново демонстрира много високо ниво на игра и разочарова местната публика, отстранявайки американеца след 7:6(4) 6:4. По този начин световният №7 си осигури място в следващия етап на състезанието, където му предстои да се изправи срещу победителя от сблъсъка между Миомир Кецманович и Уго Юмбер.

Началото на мача бе белязано от серия неточности на по-високоранкирания състезател, който инкасира пробив още в откриващото си подаване. Той опитваше да налага офанзивния си стил на игра, но местният любимец успешно контраатакуваше и съумя да опази аванса си до 5:4. Сервирайки за спечелването на сета обаче, американецът бе притиснат от отлично пласираните ретури на противника и така ранният пробив бе върнат, след което логично се стигна до тайбрек. В него инициативата бе изцяло на страната на фаворита, който благодарение на вездесъщия си форхенд пречупи защитата на Улф и откри сметката си в общия резултат.

Втората част стартира с няколко равностойни гейма, протекли под пълната доминация на сервиращите играчи. Паритетът остана непокътнат до 3:3, когато руснакът отново пласира серия от мощни удари, приземили се в максимална близост до линиите, и осъществи късен брейк. Макар да изпита затруднения в гейма, в който подаваше за крайната победа, то Рубльов показа класата си и не позволи да се стигне до обрат, слагайки точка на срещата след точно час и 42 минути игра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлично начало в Маями: Рубльов смълча домакините с успех над една от сензациите от АО Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook