Отмъщението е факт: Сабаленка заличи неприятните спомени от Маями и потегли успешно в Мадрид

от в 22:15 на 27.04.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка ясно показва, че ще бъде сериозен фактор на всяка една настилка в хода на настоящия сезон. Втората поставена взе своя реванш от Сорана Кърстя, която изненадващо я отстрани на четвъртфиналите в Маями и по този начин се класира за третия кръг в Маями, където ще срещне колумбийката Камила Осорио Серано (световна номер 115). Бившата шампионка реализира всяка една от петте си възможност за пробив и така отстрани една от наглед най-опасните непоставени тенисистки в основната схема.

Началото беше вихрено за световната номер две, която спечели всяко едно от първите осем разигравания в мача и изглеждаше, че тя ще постигне изразителен успех. Румънката обаче нямаше намерение да сваля гарда толкова бързо, като дори в един момент отне иницативата от своята съперничка и започна константно да намира страничните линии, което я изведе до преднина от 4:3.

Шампионката от Аустрелиън Оупън също отговори подобаващо на предизвикателството, влизайки в серия от бързи точки на собствен сервис, а Кърстя беше на обратния полюс, тъй като допусна сериозни колебания от линията за начален удар. Това позволи на беларуската състезателка да влезе в серия от 3 поредни спечелени гейма, слагайки точка на спора в откриващия сет.

Сабаленка беше напът да се вкара в сериозни неприятности, защото се оказа в ситуация 0:40 на старта на втората част, само че фаворитката пласира серия от уинъри и много скоро се откъсна напред с пробив. 44-ата в света отново не позволи на опонентката си да направи някакво по-сериозно откъсване в резултата и веднага достигна до паритет в геймовете, но беларуската нямаше намерение да губи повече излишно време на корта и отпусна само още един гейм на Кърстя до приключването на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е факт: Сабаленка заличи неприятните спомени от Маями и потегли успешно в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook