Отново безупречна: Жабер сломи дъщерята на 4-кратна шампионка от Шлема и е в трети кръг

от в 19:24 на 31.08.2022
Мирела Николова

Онс Жабер достигна до сблъсъка за трофея на тазгодишния Уимбълдън, ала оттам насетне така и не може да се върне към най-добрата си игра, като записа 3 поражения в общо 5 срещи по време на американското си турне. Тези проблеми обаче вече изглеждат зад гърба ѝ, тъй като през днешния ден тя постигна втора поредна двусетова победа на US Open, надделявайки с безапелационното 7:5 6:4 над световната №144 Елизабет Мандлик - дъщеря на бившата №3 Хана Мандликова, триумфирала на Аустрелиън Оупън (1980 и 1987), Ролан Гарос (1981) и US Open (1985). Във втория кръг за световната №5 предстои двубой срещу 31-вата в схемата Шелби Роджърс.

21-годишната американка успяваше често да изненада съперничката си с излизания на мрежата, където демонстрираше завидна техника и лесно завършваше разиграванията в своя полза. Тя на два пъти повеждаше с пробив, като освен това имаше възможност да сервира за спечелването на сета. Във всеки от случаите обаче фаворитката навакса пасива си и възвърна паритета за 5:5, а впоследствие изостри още повече ударите си, за да си подпечата успеха в частта с решителен пробив в дванадесетия гейм.

Във втория сет Мандлик не изневери на стила си и продължи с атаките към мрежата, но с течение на времето Жабер привикна към тактиката на местната представителка и все по-често успяваше да я размине с първокласни минаващи удари. Възползвайки се и от зачестилите неточности на противничката, световната №5 осъществи три пробива и макар единият от тях да бе върнат, това не я спря по пътя към крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново безупречна: Жабер сломи дъщерята на 4-кратна шампионка от Шлема и е в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | елизабет мандлик | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook