Отново на победния път: Беретини прекъсна серията от 3 загуби с безупречен успех на US Open

от в 21:29 на 29.08.2022
Мирела Николова

Матео Беретини не постигна нито една победа в подготвителните си турнири преди US Open, инкасирайки поражение още в откриващите си мачове на Мастърс турнирите в Монреал и Синсинати. Изглежда обаче, че италианецът е поработил сериозно върху играта си през последната седмица, тъй като днес изнесе образцово представяне на старта на Откритото първенство на САЩ, слагайки край на негативната си серия от 3 поредни загуби и записвайки първи успех от над месец насам, след като сломи съпротивата на квалификанта Николас Джари с 6:2 6:3 6:1, без да позволи на опонента дори да достигне до точка за пробив. В битка за място в третия кръг световният №14 ще премери сили с победителя от срещата между Юго Грение и Томас Етчевери.

Фаворитът успяваше да се възползва от колебливия сервис на чилиеца и бързо взимаше преимуществото в разиграванията благодарение на мощните си форхенди, с които си създаваше удобни позиции за завършващ удар. От своя страна, световният №123 често пропускаше очертанията на корта и лесните точки в актива на италианеца се множаха една след друга. Така Беретини съумя да осъществи два пробива в хода на сета, които му осигуриха преднина в отделните части.

Вторият сет не предложи нищо по-различно, тъй като и там събитията се развиха под пълната доминация на Беретини, който безпроблемно налагаше агресивния си стил на игра, без да оставя възможност на съперника за контраатака. Отново с два брейка и без никакви затруднения на собствен начален удар италианецът удвои аванса си в общия резултат.

13-ият поставен не отпусна хватката си и в третата част, където продължи с безмилостните си офанзиви от всяка точка на корта. Благодарение на солидния си сервис той трупаше бързи точки, а в средата на сета успя да повиши нивото си и на посрещане, за да реализира пробив, който се оказа решаващ за изхода на мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на победния път: Беретини прекъсна серията от 3 загуби с безупречен успех на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook