Отново на победния път: Вики Томова с първи успех от над два месеца насам!

от в 16:49 на 22.11.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова изглеждаше в отлична позиция да запише дебют в топ 100 на ранглистата, но последните два месеца не са никак приятни за нашето момиче, което записа пет поредни поражения. Изглежда обаче, че Вики най-после е намерила своята оптимална форма, след като днес надделя над нидерландката Лесли Патинама Керхове с 6:4 4:6 6:1 и по този начин се класира за втория кръг на силния турнир с награден фонд от 100 хиляди долара в Дубай.

Там шестата поставена няма да има никак лесна задача, защото я очаква сблъсък с ветеранката Кристина Кучова, която първата ни ракета е надигравала два пъти от общите трите им двубоя до този момент.

Срещата започна отлично за Томова, тъй като тя реализира пробив на нула за 2:1 гейма в нейна полза и впоследствеи не даде нито една възможност на съперничката си да се върне в резултата, печелейки комфортно откриващия сет.

Във втората част развоят на събитията се обърна изцяло и нидерландката задаваше темпото на игра, а това я отведе до аванс от 4:1 гейма, само че българката продължи да се бори и стигна до паритет при 4:4. Изведнъж обаче родната ни представителка влезе в серия от грешки, докато непоставената състезателка стоеше отлично на корта и спечели осем от следващите девет разигравания, за да изравни общия резултат.

Това не повлия по никакъв негативен начин на нашата сънародничка и тя отново влезе в много силен за нея период в мача, след като бързо се откъсна напред с 4:0 гейма в решаващата част и до голяма степен предреши крайния изход на сблъсъка. Нидерландката все пак успя да се разпише в геймовете, но нямаше сили за нещо повече и Вики заслужено се поздрави с победата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на победния път: Вики Томова с първи успех от над два месеца насам! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | виктория томова | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook