Отново в голямата игра: Зверев е на първия си ATP 1/2-финал от Ролан Гарос насам!

от в 15:03 на 02.03.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев изпитваше трудности да се завърне обратно на най-високото си ниво, откакто се завърна на корта и записваше ранни отпадания в повечето турнири през настоящия сезон. Тази седмица нещата са далеч по-различни за германеца, който отново се движи с познатата свобода по корта и изглежда отново готов да се завърне в челото на ранглистата. Зверев се класира без загубен сет за четвъртфиналите на ATP 500 надпреварата в Дубай, което се явява първото му класиране на толкова напреднала фаза от тазгодишно състезание, а днес световният номер 16 направи нова крачка напред, отстранявайки Лоренцо Сонего със 7:5 6:4 и така продължи към полуфиналната фаза, в която ще премери сили с един измежду Ботик ван де Зансхулп и защитаващия шампион Андрей Рубльов.

Началото беше кошмарно за Зверев, който веднага беше изправен пред три точки за пробив, но не загуби самообладание и се измъкна от трудното положение. Впоследствие олимпийският златен медалист сам имаше възможност да отмъкне съперниковото подаване, само че изкара рутинен форхенд с близо метър в аут. Германецът обаче продължи да затруднява сериозно Сонего с ретурите си, като непоставеният играч влагаше сериозни усилия, за да спасява всяко едно свое подаване и логично се пропука в 11-тия гейм, когато Саша подходи изключително пасивно при всеки един от трите си брейкбола и в крайна сметка стратегията му се оказа правилна, защото италианецът допусна грешка и оттам насетне нямаше връщане обратно за него в сета.

Зверев изглеждаше все по-освободен с напредването на мача и вече не разчиташе на високо повдигнати топки, а сам поемаше инициативата и завършваше успешно своите атаки. Седмият поставен увеличи значително скоростта на ударите си и това го изведе до нов пробив в сервиса на опонента, който вече изглеждаше лишен от всякакви съпротивителни сили и много скоро фаворитът си подпечата място във финалната четворка, което не му се беше случвало от злополучния Ролан Гарос, когато нарани ужасяващо своя глезен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в голямата игра: Зверев е на първия си ATP 1/2-финал от Ролан Гарос насам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook