Отново в окото на бурята: Руне провокира испанската публика и тя не му остана длъжна (видео)

от в 09:42 на 02.05.2023
Калоян Соколов

Скандалите на корта определено не са непозната територия за Холгер Руне и младият датчанин не пропусна да се въвлече в нов такъв. 20-годишният тенисист си навлече гнева на испанската публика по време на неговия мач с Александър Давидович Фокина, когато изтри нарочно спорен отпечатък с крака си и впоследствие отправи провокиращи жестове към трибуните.

Спорната ситуация се разви в седмия гейм от първия сет, когато скандинавецът пласира неспасяем сервис, с който си осигури преднина от 4:3, но местният представител беше категоричен, че топката е в аут и поиска намесата на електронната система. Ястребовото око недвусмислено показа, че началният удар е закачил линията, но Давидович Фокина настояваше как явно е станала грешка, защото отпечатакът от топката е видимо извън корта.

Това доведе до появата на супервайзера, само че правилникът е такъв, че никой няма право да поправя отсъденото от системата, а Руне видимо беше раздразнен от забавянето на мача и приканваше зрителите да замълчат по неособено галантен начин.

В почивката пък Карлос Бернардеш изнесе лекция на младока и му каза, че зрителите ще стават все по-враждебни към него, ако продължи да се държи по този начин и в един момент просто положението ще стане неконтролируемо. Световният номер седем обаче не се вслуша в думите на опитния арбитър и продължаваше да хаби излишна енергия, като се обръщаше с лице към испанските фенове, за да отпазнува бурно почти всяка една спечелена по-важна точка, само че това единствено влоши нещата и в крайна сметка финалистът от Монте Карло се поддаде на напрежението и допусна поражение от местния любимец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в окото на бурята: Руне провокира испанската публика и тя не му остана длъжна (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | мадрид | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook